Новини

Розпочинається ремонт дороги у напрямку Новгород-Сіверська

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області провела виїзну нараду з приводу поточного середнього ремонту ділянки Р-65 КПП “Миколаївка”-Семенівка-Новгород-Сіверський-Глухів-КПП “Катеринівка” у Новгород-Сіверському районі. Замовник, підрядник, проектант та представники органів місцевого самоврядування зустрілися, аби обговорити нюанси виконання дорожніх робіт. В межах поточного середнього ремонту тут планується влаштувати два шари асфальтобетону (вирівнюючий та верхній) проїзної частини, укріпити узбіччя, встановити засоби організації безпеки дорожнього руху, а також відремонтувати міст над р. Десна і влаштувати систему водовідведення на Путивській гірці.

Ділянка дороги Р-65, де заплановано ремонт, знаходиться між м. Новгород-Сіверський та кордоном Чернігівської і Сумської областей, загальною довжиною 7,5 км. Вона поєднує між собою дві області, міжнародну автодорогу М-02 Кіпті – Глухів – Бачівськ та національну Н-27 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем’яч, регіональну Р-83 Славутич — Любеч — Ріпки — /М-01/ — Городня — /Н-28/ — Сновськ — Корюківка — Семенівка — Костобобрів — Чайкине — /Н-27/. Є перепускним маршрутом руху між міжнародними КПП “Грем’яч” та міждержавними КПП “Миколаївка” і КПП “Катеринівка”. Забезпечує оборону і безпеку кордону України. Загальнодержавний туристичний маршрут.
Зазначена ділянка Р-65 – автомобільна дорога ІІІ-IV категорії, була побудована понад 40 років тому з простішим типом покриття (асфальтобетонне, чорне шосе), яке не розраховане на сучасні навантаження від автотранспорту та великовагової техніки. На вказаній дорозі прогресуюча ямковість, суцільна сітка тріщин, спостерігається викривлення покриття та інші значні деформації з руйнуванням покриття. Згідно виготовленої проектної документації, тверде покриття протяжністю 7,5 км вимагає поточного середнього ремонту (з підсиленим вирівнюванням та влаштуванням асфальтобетонного покриття).

Крім того, на вказаній ділянці знаходиться великій міст через р. Десна довжиною 387,49 м. Рік побудови 1991р. Потребує заміни асфальтобетонне покриття мосту, з відновленням деформаційних швів і гідроізоляції, необхідний повний ремонт покриття на тротуарах, ремонт перехідних плит, ремонт з очищенням з фарбуванням перильного огородження по всій протяжності, заміна на мосту та підходах металевого бар’єрного огородження, влаштування прикромочного лотка, влаштування телескопічних лотків на укосі, ремонт з відновленням залізобетонних скосів конусів.

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області

Коментувати