102

Прослідкувавши за молодою жінкою від крамниці, зловмисник напав на неї у безлюдному місці

Подія сталася у Шостці. Прослідкувавши за молодою жінкою від крамниці, зловмисник напав на неї у безлюдному місці та відібрав сумку. Правоохоронці викрили чоловіка та відкрили стосовно нього кримінальне провадження.

З заявою про пограбування в поліцію звернулась 26-річна жителька Шостки. Жінка розповіла, що поверталась з роботи додому, коли на неї біля під’їзду будинку напав невідомий. Він вихопив з її рук сумку та втік. Окрім особистий речей, у сумці знаходився гаманець з 250 гривнями, ключі від квартири та мобільний телефон.
Правоохоронці детально опитали заявницю та одразу розпочали комплекс оперативно-пошукових заходів.
«Підозрюваного встановили наші оперативні співробітники, – розповідає Сергій Забозлаєв, начальник Шосткинського відділу поліції. – Чоловіку 29 років, він місцевий, мав раніше проблеми з законом. З’ясувалось, що заявницю він помітив біля однієї з крамниць у темну пору доби. Прослідкував за нею та, вибравши влучний момент, пограбував».
За словами підозрюваного, йому терміново потрібні були гроші. З сумки жінки він забрав лише кошти, які потім витратив на продукти харчування. Все інше викинув.
Відносно чоловіка у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 186 Кримінального кодексу України «Грабіж». Санкція статті передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до чотирьох років. Остаточне покарання йому визначить суд.

Шосткинський відділ поліції

Коментувати