Новини

Прокуратура направила до суду 30 корупційних злочинів за 2020 рік

Під головуванням керівника Шосткинської місцевої прокуратури Андрія Байдака 15 лютого  проведено оперативну нараду, на якій обговорено підсумки роботи Шосткинської місцевої прокуратури у 2020 році та заходи, спрямовані на підвищення ефективності її діяльності на наступний період в умовах реформування. У роботі наради взяли участь перший заступник, заступники керівника, начальники відділів та прокурори місцевої прокуратури.

Як зазначив керівник прокуратури, упродовж 2020 року Шосткинською місцевою прокуратурою вживалися заходи організаційного і практичного характеру щодо підвищення ефективності прокурорської діяльності у зміцненні законності, захисту прав громадян та інтересів держави від неправомірних посягань, виконання визначених функцій і завдань.

Так, у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року збільшилися всі показники наглядової роботи. Зокрема, до суду направлено 121 кримінальне провадження на пріоритетних напрямках, з яких 30 – корупційні злочини, 39 у бюджетній сфері.

Пред’явлено позовів на суму 189,5 млн грн. Судом задоволено та відшкодовано у добровільному порядку позовних вимог на загальну суму 169,9 млн грн (найбільше по області). Сума, на яку реально виконано рішення суду, становить 140 млн грн (найбільше по області).

Активізовано роботу щодо відшкодування збитків у закінчених Шосткинським, Ямпільським та Середино-Будським підрозділами поліції кримінальних провадженнях, відтак відшкодовано 1116, 452 та 440 тис. грн.

Забезпечено належний стан організації роботи з розгляду звернень та особистого прийому громадян.

Прес-служба обласної прокуратури

Коментувати