Новини, Фоторепортаж

ПРАПОР ВІЙСЬКОВО-МОРСЬКИХ СИЛ УКРАЇНИ НА ПІДТРИМКУ ВІЙСЬКОВОПОЛОНЕНИХ МОРЯКІВ ЗАМАЯРІВ НА ШОСТКИНЩИНІ

На фасаді Шосткинської районної державної адміністрації та Шосткинської районної ради замайорів прапор Військово-Морських сил Збройних сил України. На знак підтримки і гордості за нашого земляка – уродженця села Глазове Богдана Небилиці, командира малого броньованого артилерійського катера «Нікополь» та всіх українських моряків підступно захоплених в полон 25 листопада 2018 року, внаслідок збройної атаки кораблів РФ в районі Керченської протоки. Поруч із державним стягом, прапор ВМС буде допоки українські моряки не повернуться з російського полону.
Аби підтримати родину, котра чекає на повернення сина додому, було запрошено батька Богдана, Павла Небилицю, якому колективи адміністрації та ради мали нагоду сказати слова вдячності за виховання патріота.
«В спосіб єдності та публічної демонстрації підтримки, ми вчергове можемо звернути увагу світової спільноти на порушення прав українських полонених моряків. Це найменше, що ми можемо зробити, аби підтримати хлопців у полоні та рідних Богдана. Шосткинська громада щиро бажає швидкого повернення наших хлопців до своїх домівок. Закликаємо допомогти та посилити тиск на РФ, аби там дотримувалися норм міжнародного гуманітарного права», – зазначив Віктор Ждаміров, голова Шосткинської районної державної адміністрації


24 січня комітет Парламентської асамблеї Європи з питань політичних відносин та демократії схвалив усі поправки до резолюції щодо ситуації в Азові та Керченській протоці, зокрема погодив статус українських моряків, захоплених Росією, як «тих, хто підпадають під Женевські конвенції».
Нагадаємо, в листопаді минулого року російські військові біля берегів Криму таранили, обстріляли і захопили артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь» і буксир «Яни Капу». Плавзасоби ВМС України прямували з Одеси до Маріуполя. На борту перебувало 24 українських військовослужбовців, троє отримали поранення. Всі вони тепер під вартою в Росії. Москва звинувачує українських моряків в «незаконному перетині кордону».

Шосткинська районна державна адміністрація

Коментувати