102

Поліція затримала зухвалих грабіжників із Шостки(ФОТО)

Зловмисники увечері вдерлись в домогосподарство 72-річної жительки Глухова і, застосувавши силу, відібрали в неї 400 гривень та банківську картку. Вжитими заходами поліцейські вирахували і затримали грабіжників вже через кілька годин.

Про те, що сталося, в поліцію повідомила сама потерпіла. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група Глухівського відділу поліції. Жінка розповіла, що до неї постукали, і коли вона відчинила двері, побачила чоловіка, який несподівано повалив її на землю і почав душити шапкою. Після чого затягнув в підсобне приміщення і зачинив. Коли потерпіла змогла звільнитися, то з’ясувалось, що з її будинку зникли гроші та банківська картка.
Поліцейські, які виїхали на місце події, з’ясували, що грабіжник діяв не один. Тож негайно розпочали комплекс заходів, спрямованих на розшук та затримання зловмисників. Були задіяні працівники КОРДу, оперативники Управління карного розшуку ГУНП, Шосткинського відділу полції
Перевірялись раніше засуджені особи, схильні до скоєння подібних злочинів, були виставлені наряди поліції на дорогах, орієнтовані поліцейські з прилеглих до Глухова районів.
«В поле зору оперативників потрапили двоє жителів Шостки віком 30-ти та 31-го року. Обидва вже притягувались раніше до кримінальної відповідальності за крадіжки. Відносно цих осіб була отримана інформація, що вони можуть бути причетними до скоєння даного злочину, тож наряди поліції були зорієнтовані на пошук ймовірних зловмисників в місті. Одного з них ми затримали в кафе, а іншого – за місцем мешкання, – розповідає Сергій Забозлаєв, начальник Шосткинського відділу поліції.В квартирах обох підозрюваних були проведені обшуки, під час яких виявили не тільки банківську картку потерпілої , але й наркотики та боєприпаси».


В одного знайшли близько 300 патронів калібром 7,62 мм, в іншого – канабіс. Кримінальний «дует» для дачі свідчень доставили до поліції. Чоловіки зізнались у скоєному.


Наразі за даним фактом розпочате кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 186 Кримінального кодексу України «Грабіж». Обом чоловікам повідомлено про підозру. Вони затримані в порядку ст.208 КПК України.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Коментувати