102

Поліція застерігає: зловживання алкоголем може стати причиною вчинення злочину

Саме в таку ситуацію потрапив 49-річний житель Шосткинщини. Як інформує Відділ комунікації поліції Сумської області, перебравши спиртного, чоловік вирішив залізти до чужої хати заночувати, і мало не до смерті налякав стареньку господиню помешкання.

Телефоном в поліцію звернулась 67-річна жителька села Гамаліївка Шосткинського району. Перелякана пенсіонерка розповіла, що невідомий через вікно намагається проникнути до її будинку. За вказаною адресою негайно виїхали правоохоронці.
Як з’ясувалось, заявниця мешкає сама. Вночі її розбудив дивний скрегіт. Увімкнувши світло та виглянувши у вікно, вона побачила незнайомця, що намагався відчинити вікно. Схопивши мобільний, жінка сповістила поліцію та покликала на допомогу сусідів.
Під час обстеження навколишньої території, правоохоронці знайшли на присадибній ділянці бабусі сплячого «зловмисника». Його розбудили і доставили до відділу поліції.
Чоловіку 49 років, він житель Шостки. Протверезівши, він розповів, що до села приїздив провідати товариша. Однак до будинку приятеля так і не дістався. Будучи добряче напідпитку, вирішив десь проспатися, для чого обрав нежилий. На перший погляд, будинок. Чоловік переліз через паркан і намагався відчинити вікна до чужого помешкання. Саме на цьому занятті його і застала перелякана господиня. Зрозумівши, що у хаті хтось є, “візитер” намагався заховатися неподалік, та й заснув. І спав, поки його не збудили правоохоронці.

У поліції дії чоловіка кваліфікували за ч. 1 ст. 162 Кримінального кодексу України «Порушення недоторканності житла» та відкрили стосовно нього кримінальне провадження. Санкція статті передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Коментувати