102

Поліцейські розшукали водія, який збив пішохода у селищі Вороніж і залишив місце ДТП

Не помітивши вчасно на узбіччі дороги пішохода, водій легковика скоїв на нього наїзд, після чого втік, залишивши потерпілого на місці події без будь-якої допомоги. Правоохоронці знайшли втікача, і тепер йому належить відповісти за свої дії перед Законом.

Подія сталася ввечері у селищі Вороніж Шосткинського району. Водій легковика скоїв наїзд на пішохода і зник з місця події. Знайшли 48-річного постраждалого його знайомі лише на ранок, і викликали «швидку». В лікарні медики діагностували у чоловіка закриту черепно-мозкову травму.
«На розшук автомобіля та водія був зорієнтований особовий склад поліції Шостки, – розповідає Сергій Забозлаєв, начальник Шосткинського відділу поліції.В пошуках свідків події були опитані близько 50 місцевих мешканців, наші співробітники переглядали записи з відеокамер відеоспостереження, встановлених на вулицях селища. І, врешті, ця кропітка робота дала свій результат. Винуватцем аварії виявився 29-річний житель смт Вороніж, який був за кермом у момент зіткнення. При цьому чоловік взагалі не має посвідчення водія. В подальшому на його автомобілі ВАЗ-2106 поліцейські знайшли ушкодження, характерні для ДТП».


Як пояснив сам водій, він не одразу помітив на узбіччі дороги пішохода. Зачепив його краєм автомобіля та одразу зупинився. Постраждалий чоловік нібито відмовився від запропонованої ним медичної допомоги, і тому поїхав далі, вважаючи, що з ним все гаразд.
Наразі за даним фактом в поліції вже відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами». Проводяться подальші слідчі дії, під час яких будуть остаточно з’ясовані причини та обставини ДТП.
Правоохоронці вчергове закликають всіх учасників дорожнього руху до максимальної обережності на дорогах. Водіям автотранспорту не слід перевищувати швидкісний режим, й тим більше сідати за кермо, будучи нетверезими. А велосипедистам та пішоходам правоохоронці рекомендують вдягати одяг зі світловідбиваючими елементами – в цьому випадку вони будуть добре помітними на дорозі, й тому водії вчасно відкоригують траєкторію руху свого авто та його швидкісний режим.

Шосткинський відділ поліції

Коментувати