102

Поки порались на городі, незнайомець нишпорив по хаті

Заставши у материній хаті незнайомця, жінка не відразу зрозуміла, що той встиг знайти і поцупити у неї гроші. А коли виявила крадіжку, звернулась до поліції. Попри те, що з моменту злочину вже пройшов певний час, поліцейські швидко розшукали злодія, і тепер йому належить повернути викрадене і постати перед судом.

Про крадіжку грошей в поліцію повідомила 40-річна жінка. Вона розповіла, що коли вона зі старенькою матір’ю порались у городі, до їх будинку проник невідомий чоловік. Більше того, заявниця його бачила, коли за якоюсь потребою зайшла до хати – той стояв за дверима у помешканні. Вирішивши, що несподіваний візитер нічого не встиг поцупити, вона вирядила його на вулицю, після чого замкнула і хвіртку, і двері до будинку. І лише згодом, того ж таки дня, виявила зникнення 1 500 гривень зі своєї сумки.
За детальним описом зовнішності незнайомця, який надала потерпіла, правоохоронці встановили його особу. Це виявився неодноразово судимий за подібні злочини 26-річний житель іншого села Шосткинського району. Його розшукали та допитали.
За словами підозрюваного, він приїхав до селища саме з метою скоєння крадіжки. Проходячи по одній з вулиць, помітив за парканом жінок на городі і вирішив, що в будинку нікого не має. Оскільки двері господині житла залишили незамкненими, безперешкодно увійшов до будинку, де знайшов і викрав гроші. А коли його застали у чужій господі, відбрехався тим, що ніби зайшов спитати, чи не продають хазяї пух та перо.
Наразі відносно чоловіка у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». За скоєне йому загрожує до шести років позбавлення волі.
Правоохоронці застерігають громадян: аби уникнути подібних «незваних гостей», потурбуйтеся  хоча б про елементарні заходи безпеки. Виходячи з хати чи квартири, замикайте за собою двері, зачиняйте вікна, а власникам приватних садиб доцільно буде мати у дворі собаку, котрий в разі необхідності зможе відлякати потенційного злодія.

Коментувати