Спорт

По території району пройде маршрут Чемпіонату України з мотозмагань

Під егідою Федерації мотоспорту України з 7 по 9 червня на території Сумської та Чернігівської областей, зокрема і  територією Шосткинського району: через ділянки Тиманівської, Богданівської та Собицької сільських рад,  пролягатиме маршрут 2-го етапу Чемпіонату України з Бахи «Княжий град».
Спочатку змагання планувалаось провести на території сусіднього району, однак у зв’язку з ремонтом мосту у напрямку до с. Бирине, їх організація унеможливилась. Розміщуватись спортсмени будуть на одній з баз відпочинку в с. Пирогівка. Федерація мотоспорту України регламентує чіткі вимоги безпеки, які безумовно мають дотримуватись, інакше, якщо якийсь з пунктів не буде реалізовано, ралійна гонка не відбудеться. На всій протяжності траси встановлюватимуться вказівники та спеціальні позначки (понад 500 шт.), на ділянках де маршрут перетинатиме дорогу загального користування – обмеження швидкості не більше 40 км/год, тоді як трасою пересуватимуться учасники змагань на швидкості понад 100 км/год.
Коло котрим рухатимуться спортсмени понад 100 км, на їх шляху має бути якомога менше населених пунктів та доріг котрими постійно користуються громадяни. Попередньо розроблено схему таким чином, аби основна маса маршруту пролягала через ліс. Протягом трьох днів кожен зі спортсменів проїде понад 700 км. Організатори наголошують, що це швидкісна гонка. 


Змагатимуться спортсмени в категоріях: МОТО – всі мотоцикли, Q1 – квадроцикли до 450 сс, Q2 – квадроцикли до 1000 cc, UTV – UTV – до 1200 сс та UTV-TURBO-UTV – до 1200.
Наразі реєстрація спортсменів ще триває, всього очікується приїзд понад 50 мотогонщиків, вже надійшли заявки на участь в 2-му етапі Чемпіонату України з Бахи «Княжий град» і від спортсменів з Білорусі та Болгарії.

Коментувати