Новини

ПЛАНУЄТЬСЯ РОЗРОБКА ПЕРСПЕКТИВНОГО ПЛАНУ ОБРАЖІЇВКИ

Відповідно до однієї з статей ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності» у місті має бути план зонування чи детальний план Шосткинської міської об’єднаної територіальної громади. Його розробкою займатиметься відділ архітектури та містобудування ШМР. «Є потреба і ми цю статтю закону виконуємо, в плані розробки детальних планів, безпосередньо перед тим, як проводити роботу про виконання земельних документацій», – проінформував головний архітектор міста Володимир Єфремов.

Він роз’яснив, що детальний план території в межах населеного пункту деталізує та учточнює положення генплану населеного пункту та визначає організацію і розвиток частини території. «Він (ред. – детальний план території) розробляється з метою визначення планувальної організації і функціонального призначення, просторової композиції і параметрів забудови та ландшафтної організації частини території мікрорайону чи то населеного пункту. На підставі та з урахуванням положень затвердженого детального плану території може розроблятися проект землеустрою щодо впорядкування цієї території для містобудівних потреб, який після його затвердження стає невід’ємною частиною детального плану території», – підкреслив Володимир Вікторович.

Головний архітектор акцентував увагу членів виконавчого комітету, що відсутність розробленого та затвердженого детального плану території чи плану зонування, забороняє передачу земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність чи оренду фізичним та юридичним особам для містобудівних потреб. Також забороняється зміна цільового призначення земельної  ділянки, яка не відповідає плану зонування території або детальному плану території.

Міський голова Микола Нога дав доручення Володимиру Вікторовичу найближчим часом розробити перспективний план розвитку Ображіївки. «Висловіть загальний погляд на цю територію, продумайте, які малі архітектурні форми там можна розмістити, які туристичні об’єкти там є, а які можуть з’явитися в перспективі, і який привабливий вигляд вони можуть мати для населення та туристів», – сказав Микола Петрович.

Рішення «Про затвердження детального плану Шосткинської міської об’єднаної територіальної громади було одноголосно підтримане членами виконавчого комітету ШМР.

 

Анна ЮХНОВЕЦЬ.

Коментувати