102, Новини

Пістолет, підривач до снаряду та незареєстровану мисливську рушницю зберігав у своїй кімнаті 56-річний шосткинець (Фото)

Пістолет, підривач до снаряду та незареєстровану мисливську рушницю зберігав у своїй кімнаті 56-річний житель Шостки. Заборонені предмети поліцейські вилучили та відкрили кримінальне провадження. 

Під час профілактичних заходів по виявленню осіб, які незаконно зберігають зброю, дільничні офіцери поліції встановили 56-річного жителя райцентру. Чоловік зізнався, що має  пістолет. Та виявилось, що окрім пістолета в його будинку поліцейські знайшли і іншу заборонену для зберігання зброю.

За словами чоловіка, все це він придбав у незнайомців, а зберігав «з цікавості».

Наразі за даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.

Крім того, на чоловіка було складено адміністративний протокол за ознаками ст. 190 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї». За цей вид правопорушення чоловіку загрожує штраф від семи до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї або без такої.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Коментувати