102

Оплата вперед, залишила шосткинців і без авто і без грошей

Намагаюсь придбати по дуже привабливій ціні іномарку, подружжя з Шостки дослухалося до переконань продавця і переказало йому на банківську картку майже 50 тисяч гривень. В результаті своєї довірливості вони залишились без вподобаного легковика, і без своїх заощаджень.

В поліцію з заявою про шахрайство звернулась 42-річна жителька Шостки. Жінка розповіла, що її чоловік, який знаходиться у тривалому відрядженні в іншій області України, знайшов цікаву інтернет-пропозицію про продаж автомобіля на польській реєстрації. Вартість «Mercedes-Benz Vito» в оголошенні була вказана 1 800 доларів США. Порадившись, вони вирішили придбати цей транспорт.
Спочатку чоловік зв’язався з продавцем та обговорив з ним умови купівлі – продажу автомобіля: власник автотранспорту вимагав 6 700 гривень передоплати на вказаний номер банківської картки, адже машина стоїть на польсько-українському кордоні і для оформлення відповідних документів потрібні кошти. Чоловік заявниці виконав умову. Подальші переговори щодо доставки автомобіля у Шостку та сплати залишку суми жінка взяла на себе.
Наступного дня їй зателефонував чоловік з закордонним акцентом. Він розповів, що машина вже знаходиться у Шостці. Для оглядин майбутнього автомобіля вони домовились про місце зустрічі. Проте за вказаною адресою жінка нікого не знайшла. Вона зателефонувала продавцю, а той попросив стовідсоткову передоплату за автомобіль на той же номер банківської картки. Він пояснивши, що водій іноземець і боїться зустрічі з нею через карантинні заходи в Україні. Посперечавшись з опонентом, вона все ж перерахувала потрібну суму.
В подальшому, «продавець» телефоном намагався виманити у жінки ще тисячу гривень. Втім, запідозрив неладне, вона пригрозила йому зверненням у поліцію. У відповідь почула, що її співрозмовник шахрай і ніякого автомобіля до Шостки вони не приганяли.
В поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого проводяться оперативні заходи щодо встановлення особи афериста.
Правоохоронці звертаються до громадян з проханням не надсилати передоплату за товар, а розраховуватись за нього під час отримання.

Шосткинський відділ поліції

Коментувати