Новини

Окремі села району і досі залишаються без світла

В  Шосткинському районі триває ліквідація наслідків негоди, яку спричинив циклон. В результаті за одну ніч приріст снігового покрову в регіоні становив від 6 до 12 см. 13 населених пунктів району залишилось без світла. В Шосткинській РДА відбулося засідання районного штабу з координації дій щодо попередження та реагування на надзвичайні ситуації пов’язані з ускладненням погодних умов в зимовий період.  За інформацією Миколи Дроздова, директора Філії «Шосткинська РЕМ» ПАТ «Сумиобленерго» знеструмлення спровокувало налипання мокрого снігу на дроти повітряних ліній: мережі не витримали навантаження опадів, також зафіксовано розриви ЛЕП внаслідок повалення дерев. Відновлення постачання електроенергії найперше почали на високовольтних ЛЕП 10 кВ, до котрих під’єднано найбільшу кількість комплектно трансформаторних підстанцій. Серед перших об’єктів на котрий виїхала бригада енергетиків – Воронізький будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів. Станом на 17.00 відновити електропостачання вдалося на території 10 населених пунктів. Частково знеструмленими дотепер залишаються с. Солотвине Клишківської сільської ради, с. Шкірманівка Миронівської сільської ради, с. Гукове Гамаліївської сільської ради. Протягом 14 лютого продовжиться відновлення ліній електропостачання в рамках реагування на одиничні заявки котрі надійшли від громадян с. Макове, с. Миронівка, с. Чапліївка, с. Тиманівка, с. Клишки, с. Чорні лози, смт Вороніж. Наразі в Шосткинському районі продовжили працювати 6 аварійно-відновлювальних бригад філії «Шосткинська» РЕМ.


Для оперативного забезпечення проїзду дорогами дорожніми організаціями було залучено в роботу 7 одиниць техніки філії «Шосткинський райавтодор» ДП «Сумиоблавтодор». За інформацією начальник відділу житлово-комунального господарства та будівництва, Валентини Радюк, триває посипка дороги Глухів – Шостка – Пирогівка (45 км), в наявності 400 т піщано-соляної суміші, ГСМ – 3, 420 т.
Ще належить виконати роботи з повної розчистки проїзної частини доріг від снігу в напрямках с. Тиманівка – с. Бензики, смт. Вороніж – с. Клишки, с. Холодівщина, с. Чорні лози та в смт Вороніж вул. Дорошенка.
Віктор Ждаміров, голова Шосткинської районної державної адміністрації подякував відповідальним підрозділам за ліквідацію наслідків негоди в районі за оперативне реагування та наголосив: – «Якщо енергетикам буде необхідна підтримка, служба ДСНС готова надавати техніку та допомагати розчищати під’їзд до важко доступних ЛЕП. Продовжуємо моніторинг роботи з очищення комунальних доріг в населених пунктах і функціонування систем життєзабезпечення і транспортного сполучення в районі».

Шосткинська районна державна адміністрація

Коментувати