102

Офіцери поліції відвідують людей похилого віку

На території області тривають превентивні заходи щодо запобігання поширенню коронавіруса. Дільничні офіцери поліції відвідують людей похилого віку, людей з інвалідністю та осіб, які знаходяться у скрутному матеріальному становищі. Мета цих заходів – встановити, хто з них потребує допомоги та соціального патронажу.

В умовах небезпеки спалаху епідемії та введених карантинних заходів, особливу увагу та допомогу потребують люди з обмеженими можливостями, пенсіонери, одинокі літні люди та ті, хто перебуває у скрутній життєвій ситуації.
Відтак, дільничні офіцери поліції та співробітники груп «швидкого реагування» відвідують таких громадян за місцем їх проживання, аби поцікавитися здоров‘ям, поточними проблемами, та у разі необхідності – надати необхідну допомогу.


Також працівники поліції роз’яснюють громадянам важливість дотримуватись правил карантину, попереджають про необхідність не виходити без зайвої потреби у громадські місця та уникати скупчення людей. Настійливо радять дотримуватись правил особистої гігієни та виконувати рекомендації лікарів. Правоохоронці радять громадянам не впускати у свої домівки незнайомців, що під виглядом медпрацівників намагаються продати ліки начебто від коронавірусу або засоби респіраторного захисту підозрілого походження. Працівники поліції закликають громадян не залишатися байдужими під час загрози епідемії, і повідомляти дільничним або лікарям про тих стариків, одиноких людей та осіб з інвалідністю, хто потребує допомоги, опіки чи соціального патронажу.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Коментувати