Новини

Обласний лабораторний центр припиняє робити платні аналізи на COVID-19

У зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації з захворюванням на COVID-19 як в Україні, так і в Сумській області, державна установа «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України» з 5 вересня вимушено припиняє забір матеріалу в приміщеннях лабораторій установи за адресою: м. Суми, вул. Привокзальна, 27 на SARS CoV-2 від осіб, що знаходяться на самоізоляції у зв’язку з перетином державного кордону  України.

“З метою збереження, в першу чергу, Вашого здоров’я, здоров’я громадян, внаслідок можливих контактів, пропонуємо для забору матеріалу для обстеження осіб, що знаходяться на самоізоляції після прибуття в Україну з-за кордону скористатись послугами сімейних лікарів, медперсоналу мобільних бригад первинної ланки лікувально-профілактичних закладів та приватних медичних підприємств  Дослідження відібраного матеріалу  проводяться  лабораторією нашого Центру”, – повідосляється на сайті установи..

Крім того, нагадуємо громадянам, які потребують госпіталізації: всі, хто потребує госпіталізації, їх тестують не методом ПЛР, а методом ІФА. Якщо у людини починають вимагати ПЛР-тестування, вона може відповісти, що згідно стандартів, затверджених в нашій країні МОЗ, це повинен бути ІФА-тест, а ПЛР-тест робити немає необхідності.

Коментувати