Новини

Необхідно 25 000 підписів, щоб Кабмін розглянув петицію про ремонт дороги Шостка-Ямпіль

Для того, щоб Кабінет Міністрів України її розглянув необхідно зібрати 25 000 підписів

Проголосувати за неї можна за посиланням https://petition.kmu.gov.ua/kmu/Petition/View/2514?fbclid=IwAR0CqzZAXxvxrwyg4ZnHOZYHHmktk9zQOREi8lLv7K15dy36atBDehDCJdQ

«Зі створенням Шосткинського госпітального округу, що об’єднав населені пункти Шосткинського, Ямпільського та Середино-Будського району Сумської області, питання ремонту дороги, від стану якої залежить медичне обслуговування приблизно 30 тисяч осіб (увесь Ямпільський район, Дружбівська ОТГ та частина Середино-Будського району, що не увійшла до складу Зноб-Новгородської ОТГ), стало ще гострішим. Двадцятикілометрова відстань долається легковими автомобілями в середньому за 40 хвилин (автобусами – ще довше). Через погану якість дороги страждає й сфера послуг на території більшої частини Ямпільського та Середино-Будського району, бо деякі підприємства, чия робота залежить від логістики, не ризикують відправляти транспортні засоби дорогою Т-1912 задля уникнення витрат на ремонт автомобілів, а також через великі часові витрати та вірогідність ненадання послуг у передбачений час чи зриву часових умов поставки товарів.
Такий стан інфраструктури ще більше завдає шкоди туристичному та інвестиційному потенціалу територій двох районів та частково і міста Шостки як субрегіонального центру.
В певні періоди року частина відстані між Шосткою та Ямполем долається паралельною польовою дорогою, що оригінально не є пристосованою для таких потреб (тим паче, що поле обробляється приватним підприємством).

Чому необхідно провести саме капітальний ремонт, а не поточний середній? По-перше, через деформацію верхнього та середнього шару покриття на більшій частині дороги, а також через необхідність оновлення нижнього шару дороги, без якого внесення верхнього шару буде ірраціональним рішенням. Полотно важливо не просто вирівняти, його потрібно якісно оновити. По-друге, значущість питання узбіч. Неодноразово можна було споглядати, як водіям двох великогабаритних транспортних засобів важко вдається роз’їхатися, через що виникає необхідність наближення до узбіч або виїзд на них. Близькість гілля з дерев, що ростуть поблизу узбіччя, контактуючи з поверхнею транспортних засобів, може завдати останнім шкоди. Більш того, самі узбіччя не розчищені, не рівні, і у теплий період року повсякчас покриті трав’янистими рослинами.

Через обмеженість дохідної частини бюджетів двох районів, а також населених пунктів на їх території, та через великий обсяг витрат, який потребує такий ремонт, просимо терміново виділити кошти з державного бюджету до періоду значних опадів та мінливості температури повітря, через що виконання робіт з капітального ремонту дороги Т-1912 Шостка – Ямпіль буде неможливим», – пише її автор Нікіта Бессараб.

Ямпіль. інфо 

Коментувати