102, Новини

Намагаючись придбати автомобіль через Інтернет, жителька Шостки втратила 11 000 грн.

Намагаючись придбати автомобіль через Інтернет, 42-річна жителька Шостки зробила 20 відсоткову передоплату. В результаті своєї довірливості вона залишилась без автомобіля, і без грошей.

З заявою про шахрайство в поліцію звернулась 42-річна жителька райцентру. Жінка розповіла, що знайшла на відомому Інтернет – ресурсі оголошення про продаж автомобіля «Шкода» по привабливій ціні. Вона зателефонувала за вказаним у об’яві номером телефону і домовилась з продавцем про придбання вподобаного транспорту. За згодою сторін: купувальниця перераховує 5 750 гривень передоплати на вказаний номер банківської картки, а продавець «притримає» автомобіль від продажу на 10 днів. За цей час жінка розраховувала сама поїхати до продавця та забрати автомобіль.
Проте вже за кілька годин їй зателефонували з іншого номеру та повідомили, що їй потрібно перерахувати ще 5 990 гривень передоплати. Мовляв, за загальними правилами їх фірми, менеджером якої він назвався, передоплата за купуємі автомобілі складає 20 відсотків від вартості. Заявниця відмовилась, але співрозмовник пригрозив їй, що вже заплачені кошти їй не повернуться, а без сплати залишеної суми машину їй не продадуть.
Гроші вона все ж перерахувала, але після цього «менеджери» перестали виходити на зв’язок, а оголошення з сайту було видалене.
Наразі в поліції за цим фактом відкрито кримінальні провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого встановлюються особи аферистів.
Правоохоронці в чергове попереджають громадян про можливі ризики під час купівлі вподобаного автомобіля. Розраховуйтесь за вподобане авто тільки під час угоди купівлі – продажу та отримання документів на купуємий транспорт.

Шосткнський відділ поліції

Коментувати