102

На Сумщині поліцейські викрили «кредитного» шахрая – іноземця

Подія сталася у Шостці. Зловмисник вклеїв у знайдений на вулиці чужий паспорт свою фотокартку, і використовував документ для оформлення кредитів. Невідомо, як довго б чоловік «прокручував» подібного роду оборудки, якби його не викрили місцеві оперативники.

В поліцію з заявою звернулась жителька Шостки. Жінка розповіла, що невідомий оформив на її сина банківський кредит. Про це вона дізналась випадково. Прийшовши до фінансової установи, аби погасити позику нащадка, вона дізналася, що в іншому відділені на нього оформлена ще одна «кредитка».
Під час перевірки правоохоронці з’ясували, що заявниця нещодавно втратила паспорт сина на вулиці, а перевіривши копії документів, по яким банк видав кредит, виявили підробку – фотокартка була переклеєна.
«Маючи з підробленого документу фото зловмисника, співробітники кримінального розшуку провели ряд заходів і встановили особу підозрюваного, – розповідає Сергій Забозлаєв, начальник Шосткинського відділу поліції. – Чоловіку 42 роки, він громадянин сусідньої держави. В Україні перебував незаконно. До Шостки приїхав у гості з Київської області».
З’ясувалось: на цей документ підозрюваний оформив ще три кредити в іншій фінансовій установі на території Шостки, на суму 1 500 гривень.
В поліції відносно зловмисника відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 222 Кримінального кодексу України «Шахрайство з фінансовими ресурсами». Санкція статті передбачає штраф від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Остаточне покарання іноземцю визначить суд.
У поліції відносно чоловіка відкрили кримінальне провадження за статтею «Крадіжка». Відповідно до ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України йому загрожує до п’яти років позбавлення волі, проте остаточне покарання зловмиснику визначить суд.

Коментувати