Новини

НА СУМЩИНІ КІЛЬКІСТЬ ТЕСТУВАНЬ НА COVID-19 ЗБІЛЬШИЛИ ВДВІЧІ

Про це повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Сергій БУТЕНКО під час брифінгу щодо ситуації із захворюванням в області на коронавірусну інфекцію.

«Раніше працівники обласного лабораторного центру МОЗ робили близько 300 тестувань за добу. Зараз на базі цього центру відкрився новий відділ лабораторії, де встановили ламінарну шафу та ампліфікатор. Це дозволяє збільшити потужності проведення ПЛР-тестувань до 700 за добу», – зазначив очільник профільного управління.

Також він повідомив, що лабораторний центр почав працювати у форматі першочергового проведення тестування тим людям, які знаходяться у стаціонарних відділеннях і тим, хто з пневмоніями лікується амбулаторно.

Збільшення охоплення тестуванням жителів Сумщини на COVID-19  дозволяє надавати вчасно медичну допомогу, раніше виявляти більшу кількість контактних осіб, а головне – ефективніше боротися з розповсюдженням інфекції в області.

Також Сергій Бутенко наголосив, у разі виявлення симптомів, необхідно звертатися до сімейного лікаря. Якщо немає сімейного лікаря – два варіанти: або у важких випадках викликати «швидку», або телефонувати на «гарячу лінію» обласного управління охорони здоров’я: 68-20-33, цілодобово.

Нагадаємо, як розповів заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв’ю одному з всеукраїнських інтернет-видань, МОЗ планує найближчим часом розвиток лабораторних центрів, які є в  кожній області, збільшення їхньої потужності і розвиток комунальних,  додатково, лабораторій. Пропозиції щодо цього вже подані на розгляд КМУ.

Шосткинська РДА

Коментувати