102

На Шосткинщині викрили жінку, яка продавала пенсіонерам лікувальний «диво-апарат»

Жителька Конотопу вирішила підзаробити на хворобах шосткинських пенсіонерів. Вона пропонувала старикам придбати у неї вібромасажер по «прийнятній» ціні, яка насправді була значно вищою за реальну. При цьому вона рекламувала його як диво-пристрій, що начебто лікує більшість хвороб опорно-рухового апарату та серцево-судинної системи. «Бізнес-леді» викрив дільничний офіцер поліції, і тепер вона дає пояснення слідчим.

Про невідому жінку, яка продала пенсіонерці два вібромасажери за 9 000 гривень, у поліцію повідомила 47-річна донька старенької. За вказаною адресою у селі Шосткинського району одразу виїхали правоохоронці.
Під час бесіди з 76-річної потерпілою поліцейські з’ясували всі обставини події: вдень до будинку старенької постукала невідома, яка назвалась представницею фірми по реалізації медичних апаратів. Маючи проблеми зі здоров’ям, бабуся запросила гостю до помешкання, де та продемонструвала їй апарат та його дію.
Пристрій пенсіонерці сподобався, тож вона вирішила купити їх аж два – для себе і для доньки. До того ж, добродійка завірила стареньку, що при постійному його використанні проблеми з ногами у неї зовсім зникнуть.
Обман розкрився лише ввечері, коли додому повернулась донька пенсіонерки. Остання їй і роз’яснила, що диво-пристрій є не що інше, як звичайний вібромасажер, який насправді коштує набагато менше відданих комерсантці грошей.
«Вже наступного дня до нашого дільничного офіцера поліції зателефонувала соціальна працівниця з сусіднього села, – розповідає Сергій Забозлаєв, начальник Шосткинського відділу поліції. – Жінка розповіла, що невідома ходить селом та пропонує купити місцевим пенсіонерам «диво- апарат від усіх хвороб». Поліцейській миттєво зреагував на повідомлення, знайшов підозрілу жінку та доставив її до відділу поліції для з’ясування всіх обставин».
Жінці 40 років, вона жителька Конотопу. За її словами, вібромасажери придбала через Інтернет, за п’ять штук вона сплатила 1 500 гривень. Аби підзаробити, вона вирішила поїхати до Шосткинському районі, де в селах пропонувала свій товар пенсіонерам, правда, за значно вищою ціною, аніж була насправді.
Наразі «бізнес-леді» вже повернула старенькій гроші. Відносно зловмисниці поліцейські проводять відповідні перевірки, встановлюючи всіх жертв її комерційної діяльності.
Правоохоронці закликають громадян бути розсудливими під час купівлі у невідомих осіб різних диво-пристроїв та невідомих лікарських засобів. Адже такий товар може бути не тільки безкорисним, а шкідливим для здоров’я людини. Якщо ж ви вирішили купити необхідні медикаменти чи лікувальний пристрій, то купуйте їх у спеціалізованих магазинах – це дозволить уникнути непорозумінь з ціною товару та його якістю.

Шосткинський відділ поліції

Коментувати