Новини

МИРОНІВСЬКА ГРОМАДА ВІДЗНАЧИЛА ДЕНЬ СЕЛА ТА СВЯТО ІВАНА КУПАЛА

Із запальними танцями молоді, натхненням досвідчених і аматорських колективів та смаколиками від місцевих підприємців Миронівська громада відзначила День села та принагідно свято Івана Купала. З самого ранку на імпровізованій сцені на березі місцевого озера було дзвінко, весело та гамірно. Традиційно у свято з гордістю говорили про надбання та з упевненістю про майбутні кроки розбудови території, що знаходиться у підпорядкуванні Миронівської сільської ради. Сільський голова Петро Федорчук, вітаючи односельчан зі святом, подякував кожному за працю та зусилля, які вони докладають до того аби заклади сіл розвивались, а життя місцевих мешканців було комфортним: – «У нас дуже сильна громада. Я хочу подякувати всім за працю, освітянам, працівникам галузей культури, медицини, підприємствам та депутатам різного рівня за підтримку».


Грамотами та подарунками відзначено трудові надбання колективів Миронівського лісництва, амбулаторії, працівників сільського будинку культури та сільської ради. Послуги, що надає населенню ОСББ “Меліоратор” – гарний приклад для наслідування. За вагомий внесок у виховання молодого покоління отримав подяку та обладнання для харчоблоку колектив Миронівського НВК. Саме внесок вихованців навчального закладу у скарбничку освітніх, культурних та спортивних перемог району, Віктор Ждаміров, голова Шосткинської районної державної адміністрації назвав винятковим: – «Хочу побажати аби завзятість, з якою працюють всі небайдужі громадяни на благо сіл Миронівської сільської ради, з роками тільки зростала. У свою чергу влада району докладе максимум зусиль аби ініціативи вашої громади були реалізованими, а її проблеми розв’язувались своєчасно та якісно».


Завдяки плідній співпраці органу місцевого самоврядування та влади всіх рівнів інфраструктура сіл Мирнівка, Крупець та Шкірманівка поступово змінюється. Продовжується відновлення мережі освітлення, систематично ліквідовуються аварійно небезпечні дерева, відремонтовано ділянки автошляху Миронівка-Крупець, тривають роботи в с. Крупець. Також днями відбулося корегування плану четвертого етапу реконструкції водогону в селі Миронівка, наразі це вулиці Заозерна та Гагаріна. Його подальшим перспективним напрямком є прокладання мережі водопостачання до села Крупець. В планах й ремонт каналізаційно-напірної станції по вулиці Меліораторів (проектно-кошторисна документація на об’єкт вже зроблена). В рамках реалізації програми соціально-економічного розвитку району фінансується капітальний ремонт з впровадження енергоощадних технологій Миронівської АЗПСМ.
Не відстають і власники приватних садиб, під час концертної програми було нагороджено переможців конкурсу на краще обійстя села, а саме родини Бобрових, Тимошенків, Терещенків. Також подарунки від сільської ради отримали й найстаріші та наймолодші жителі сіл.


Надвечір святкове дійство завершилось театралізованою постановкою купальського гуляння з фольклорними мавками, що кружляли заворожуючи танками, болотяником та декількаметровим вогнищем, що віддзеркалювалось разом з місяцем на плесі тихого озера.

Шосткинська РДА

Коментувати