102

Мешканець Шосткинського району вирощував коноплю

В рамках комплексних оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак», дільничні офіцери поліції отримали інформацію, що один з жителів села у Шосткинському районі вирощує коноплі.

Поліцейські не стали зволікати та навідались до садиби 41-річного чоловіка. Під час огляду прилеглої до будинку території, за сараєм, правоохоронці знайшли конопляну плантацію. Рослини заввишки по півтора метра були старанно доглянуті. Стражі правопорядку вилучили 148 кущів конопель та направили їх на експертне дослідження.

За словами власника насаджень, зерна конопель він посіяв ще восени минулого року. В подальшому планував їх виростити, переробити і використовувати для власного вжитку. Адже, пояснює він правоохоронцям, вживає канабіс близько 20 років.

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 310 кримінального кодексу України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Слідчі дії тривають.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Коментувати