Без категорії

Мер Конотопа Артем Семеніхін програв суд нардепу Ігорю Молотку

Тільки що в Сумському апеляційному суді завершився розгляд апеляційної скарги Семеніхіна на рішення першої інстанції про захист честі та гідності нардепа Ігоря Молотка, повідомляє http://sumy.today.

Йдеться про судовий спір між народним депутатом Ігорем Молотком та міським головою Конотопа Артемом Семеніхіним. Як відомо із рішення суду першої інстанції, за захистом честі, гідності та ділової репутації до суду звернувся нардеп Ігор Молоток із позовом до Конотопського міського голови Артема Семеніхіна, а також депутатки Сумської обласної ради Олени Сердюк.

Конотопський міськрайонний суд позов задовольнив, а саме визнав недостовірною та такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію Ігоря Молотка інформацію, яка була поширена у Фейсбуці. Мова йшла про два пости після побиття Артема Семеніхіна влітку минулого року за місяць до виборів у Верховну Раду.

Нагадаємо, і Молоток, і Семеніхін балотувалися до парламенту по мажоритарному округу №160. Під час виборчої кампанії Артема Семеніхіна побили. Тоді він вважав, що до замаху на його життя міг бути причетний політичний опонент. Таку ж думку у фейсбуці висловлювала і депутатка Сумської обласної ради Олена Сердюк.

Суд зобов’язав Артема Семеніхіна та Олену Сердюк спростувати розповсюджену ними інформацію у такий же спосіб, у який вона була поширена, а саме розміщенням посту та відеозапису із проханням максимального репосту та поширення цього відео в мережі інтернет на власній сторінці у Фейсбуці, стягнути з них у солідарному порядку 50 тисяч гривень моральної шкоди та відшкодування судових витрат по 3044,7 грн з кожного.

Коментувати