102, Офіційно

«Мамо, я в поліції», – жертвою відомої схеми стала ще одна жителька Шостки

Жінка намагалася допомогли своїй дочці, тож і погодилась на умову псевдополіцейського перерахувати 10 000 гривень в якості «відкупу» від кримінальної відповідальності за начебто скоєне нею правопорушення.

В поліцію з заявою про шахрайство звернулась 58-річна жителька Шостки. Жінка розповіла, що вдень на її мобільний телефон зателефонували з незнайомого номеру. У слухавці, як їй здалось, вона почула голос доньки, що благала про допомогу. Потім трубку взяв чоловік. Він назвався слідчим. «Правоохоронець» розповів, що доньку жінки затримали під час передачі наркотиків. Щоб її не притягували до кримінальної відповідальності, потрібно сплатити 1 000 доларів США. Збентежена пенсіонерка відповіла, що таких грошей вона не має, проте готова заплатити 10 000 гривень. Співрозмовник висунув зустрічну умову: запропоновану жінкою суму необхідно переказати на рахунки певних номерів мобільних телефонів через термінал, а до тих пір слухавку не класти, інакше доньці «буде погано».
Перелякана жінка виконала умови, і лише після перерахування грошей зателефонувала доньці. Та виявилась удома, і до поліції, звичайно ж, не потрапляла.
За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого встановлюються особи аферистів.
Працівники поліції не втомлюються нагадувати, і застерігають громадян: будьте обачними, і не довіряйте незнайомим телефонним співрозмовникам. Особливо коли мова заходить за гроші. Пам‘ятайте: справжні полісмени ніколи не будуть телефонувати громадянам з такими пропозиціями. Так «працюють» тільки шахраї!

Коментувати