Новини, Новини колег

“КУЧМІВСЬКИЙ” ГОТЕЛЬ У НОВГОРОД-СІВЕРСЬКОМУ ПУСТЯТЬ З МОЛОТКА.

У Чернігівській області біля села Чайкине незабаром виставлять на продаж легендарний готель “Слов’янський” у 5000 кв.м., який звели для однієї зустрічі трьох президентів – України, Росії та Білорусі. Загалом у комплексі тридцять номерів, а збудували його усього за шість місяців.

Збудували готель, який усередині увесь із мармуру, поблизу села Чайкине у 2004 році з ініціативи тодішнього президента України Леоніда Кучми, адже він саме звідти родом. На зведення витратили 108 мільйонів гривень. Призначався він для зустрічі влітку 2004 року трьох президентів, а саме: України (Леоніда Кучми – ред.), Білорусі (Олександра Лукашенка – ред.) та Росії (Володимира Путіна – ред.).

Однак, як нині кажуть у готелі, почесні гості в ньому навіть не заночували. Лише пообідали та поїхали. Після цього готель пропрацював деякий час і його закрили, оскільки він виявився нерентабельним і надто коштовним в обслуговуванні.

Нинішня директорка готелю Лариса Багнюк розповідає, що в готелі є навіть президентський номер із джакузі, який коштує 2 500 за одну ніч. Крім того, в апартаментах: три санвузли оздоблені мармуром, величезне панорамне вікно, а за ним – видніється давній монастир, луки та Десна.

У президентському номері все зроблено так, щоб у ньому можна було не лише відпочивати, а й працювати. Є, зокрема, книжкова шафа, письмовий стіл. А загальна площа такого номеру – 155, 5 кв.м.

“У довоєнні часи готель ще мав велику популярність, у воєнні часи він став менш привабливим. А до цього сюди приїздило багато туристів”, – розповідає мер міста Новгород-Сіверський Олег Бондаренко.

В ОДА, в управлінні якої і є державний готель, кажуть, що в їхньому бюджеті на нього коштів не вистачає, а тому вирішили пускати готель з молотка.

“Щонайменше півмільйона гривень з обласного бюджету треба було додатково щороку дофінансовувати, а реконструкція – це достатньо витратна річ. Зараз – це велика сума для обласного бюджету”, – каже перший заступник голови Чернігівської ОДА Віталій Загайний.

Те, що колись обійшлося державі орієнтовно у 22 мільйони доларів, нині оцінили у 2.

Фонд держмайна вже розпочав підготовку до продажу готелю. На перші торги його виставлять вже у липні. Ціна стартуватиме від 58 мільйонів гривень. Але аукціон на постійне зниження вартості, тому його можуть продати за значно меншу суму.

Джерело : 1+1 ТСН 

Коментувати