102

Гербарій коноплі на 5 кілограм вилучили у шосткинця

Близько п’яти кілограмів сухих конопель знайшли та вилучили шосткінські поліцейські в садовому будиночку одного з жителів райцентру. Чоловік сушив сировину, дбайливо розвішавши гілочки коноплі на стінах мало не всіх кімнат.

Співробітникам кримінальної поліції стала відома інформація, що один з жителів Шостки зберігає наркотики у занедбаному дачному будинку, розташованому в сільській місцевості. Правоохоронці навідались за вказаною адресою з санкціонованим обшуком.
«У веранді, в кімнатах будиночку на мотузках сушились коноплі, а на підвіконні – мак, – розповідає Сергій Забозлаєв, начальник Шосткинського відділу поліції. Загальна маса виявленої наркотичної сировини склала майже п’ять кілограмів. Все вилучене поліцейські направили на експертизу».
Зілля належало 43-річному шосткинцю. Він пояснив, що в такий спосіб готувався до зими, збираючи та заготовляючи коноплі для власних потреб. Чоловік має чималий «стаж» вживання наркотиків і стійку наркозалежність.
За даним фактом у поліції вже відкрили кримінальне провадження за ознаками ст. 309 Кримінального кодексу України «Незаконне зберігання наркотичних речовин без мети збуту». Санкція статті передбачає від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Коментувати