Історія, Новини

Дві шосткинські родини передали для краєзнавчого музею цінні експонати (Фото)

“З кожним роком все більше шосткинців долучаються до співпраці з музеями міста. Багато хто пам’ятає, з яким завзяттям допомагали наші земляки у створенні меморіально-освітнього комплексу «Родинна пам’ять». Добра традиція надихає патріотів на нові вчинки. Так, днями дві шосткинські родини передали для краєзнавчого музею цінні експонати – колекцію з 4 старовинних монет та «дореволюційну» світлину.
Цікаво, що монети знайдено на території нашого краю і виготовлені вони були в першій половині 18 ст. (1731, 1737, 1738 та 1741).
Історія світлини теж є непересічною. За словами власника раритету, на ньому зображена молода дівчина (в майбутньому – дружина єгеря одного з повітів Харківської губернії). Вродлива панянка вдягнена у традиційне українське вбрання. На зворотному боці фотокартки дрібним дівочим почерком написана історія невдалого залицяння невідомого Казиміра.
Бажаєте дізнатися, за якими саме критеріями обирали українські красуні майбутніх чоловіків?
Чи змінилися погляди шосткинок на свій ідеал за 120 років? Завітайте до краєзнавчого музею та дізнайтеся всі подробиці цієї яскравої LOVESTORY.”
Людмила Еланськарадник міського голови в Шосткинській міській раді

Коментувати