102

Черговою жертвою інтернет-афериста став 44-річний житель Шосткинщини

Чоловік намагався через відомий сайт оголошень придбати квадроцикл, а натомість втратив 3 500 гривень. За словами заявника, він знайшов Інтернеті пропозицію про продаж квадроциклу за 800 доларів США. Він зв’язався з продавцем та домовився з ним про угоду. Аби підтвердити наявність пропонованого товару, автор оголошення навіть надіслав йому відеоогляд транспортного засобу.
Після цього чоловік перерахував 500 гривень передоплати на вказаний номер банківської картки і став чекати надходження товару, який мав бути доставлений через логістичну компанію.
Того ж дня продавець надіслав фото товарно-транспортної накладної та попросив ще 3 000 гривень передоплати вже на іншу банківську картку. Перевіривши інформацію у транспортній компанії, яка підтвердила наявність посилки, чоловік перерахував і цю суму.
Цього ж вечора заявника чекав неприємний «сюрприз»: перевіривши місцеперебування вантажу, чоловік з’ясував, що посилка була відкликана відправником і товар забрали зі складу. Сам же продавець перестав виходити на зв’язок.
У поліції за даним фактом відкрили кримінальне проваджень за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого встановлюється особа афериста.
Правоохоронці знову звертаються до громадян бути максимально обережними при здійсненні покупки – продажу через Інтернет. Не надсилайте передоплату за замовлений товар, а розраховуйтесь за нього під час отримання, попередньо перевіривши вміст посилки.

Коментувати