Новини

ЧЕРЕЗ НЕДОФІНАНСУВАННЯ МЕДИЧНІЙ ГАЛУЗІ ШОСТКИ ПРОПОНУЮТЬ НА 30% СКОРОТИТИ ШТАТ ПРАЦІВНИКІВ

Заслуховуючи пропозиції начальника фінансового управління Ольги Голушко щодо внесення змін до бюджету Шосткинської міської об’єднаної територіальної громади на поточний рік, депутат міськради Тетяна Тупикова підняла злободенне питання для усіх медиків нашого міста. Вона зазначила, що вже майже два місяці вони не отримують зарплати. На що Ольга Іванівна відповіла: єдиний вихід із ситуації – скорочення кадрів. Причому на 30%. “Если такое количество медперсонала сократить, тогда некому будет работать”, – зауважила на це народна обраниця.
За словами Ольги Іванівни, на всі листи, які у фінансовому управлінні направляють до відповідних інстанцій, міська влада отримує лише одну відповідь – “здійснюйте оптимізацію
мережі”. А це, у першу чергу, передбачає скорочення кадрів, пояснює керівник. Втім, вона пообіцяла 1 млн. 800 тис. гривень з міського бюджету скерувати на виплату зарплати медпрацівникам за червень. Але що буде після цього – сказати не наважилася. “В державному і обласному бюджетах грошей немає”, – констатувала Ольга Голушко. “А как обстоит ситуация в соседних городах? Например, в Глухове?”, – поцікавилася Тетяна Борисівна. “В Глухове врачей уже практически не осталось. Все уехали оттуда”, – відповіла керівник.
Тетяна Тупикова повідомила, що вже сьогодні спостерігається значний витік кадрів в реанімаційному відділенні. “В настоящее время в реанимационном отделении, важность которого не нужно объяснять, наблюдается 70% утечки кадров. Опытные работники – как врачи, так и средний персонал, уехали. Пока новый сотрудник будет обучен, он сделает много ошибок. А цену ошибки реанимационного персонала тоже объяснять не нужно”, – зазначає Тетяна Тупикова. І наголосила, що особливо гостро потреба у медичному персоналі відчуватиметься з початком опалювального сезону – коли діти відвідуватимуть садки і школи. 

Коментувати