Новини

Більше половини шосткинців не відчувають себе безпечно у вечірню пору(результати опитування)

На сайті Шосткинської міської ради   опубліковано звіт , який був складений за результатами опитування громадян міста Шостка. Усі питання стосувались безпеки. Була опитана 441 людина. Питання стосувались стану екології, інфраструктури, злочинності, алкоголізму, освітлення, відеоспостереження. До прикладу, на питання “Чи почуваєтесь ви у безпеці коли повертаєтесь до дому?” позитивно відповіло лише 25% опитаних. Майже 58% не відчувають себе у безпеці на вулиці у вечірню пору.  В ході дослідження респонденти мали змогу оцінити загальний рівень безпеки у Шостці за п’ятибальною шкалою, де 1 – найнижчий, а 5 – найвищий показник. З Діаграми 4 бачимо, що половина опитаних (50%) оцінили рівень безпеки на «задовільно» і ще 25,3% «незадовільно». Прикметно, що жінки більш позитивно оцінюють стан безпеки ніж чоловіки.

На запитання «Які місця, на Вашу думку, є найнебезпечнішими для мешканців Вашого населеного пункту?» 60% опитаних зазначили, що це занедбані парки, сквери, будівлі, водойми; 53,1% – дороги (неосвітлені, без пішохідних зон та світлофорів); 51% – місця незаконного продажу алкоголю («наливайки»). Дещо нижчі показники отримали нічні заклади (клуби, бари, дискотеки) (34,5%) та окремі райони міста/села чи інші місця (10%).

Зі звіту видно, що 65,8% опитаних  вважають, що встановлення камер відеоспостереження впливатиме на покращення ситуації з забезпеченням безпеки на території Шостки.

Дали свою оцінку шосткинці і роботі патрульної поліції. 43,5% опитаних оцінили оперативність та ефективність реагування поліції на «задовільно» і ще 20,4% «незадовільно». На оцінку «добре» оцінили лише біля 14,7% опитаних, а «відмінно» – лише 8,4%.  Переважна кількість опитаних (62%) зазначили, що не знають свого дільничного інспектора поліції, місце та графік його прийому, а лише 29,2% – знають .

Дослідження проводилося Проблемною лабораторією «Центр соціально-гуманітарних аспектів регіональних досліджень» Сумського державного університету спільно з ГО «Потрібні люди» протягом травня-червня 2019 року серед дорослих жителів м. Шостка з метою визначення безпекових проблем в громаді, а також виявлення зацікавленості місцевих мешканців щодо участі в процесах забезпечення безпеки в громаді.

За результатами опитування планується проведення круглого столу  «Безпека міста – спільний вибір громади» з представниками виконавчих органів місцевого самоврядування, депутатами,  працівниками поліції, громадськими активістами та членами громади з метою виявлення найактуальніших  безпекових питань міста.  Про дату проведення круглого столу буде повідомлено додатково.

Джерело: http://shostka-rada.gov.ua

 

Коментувати