Новини

АБИ НЕ ЗАЛИШИТИСЬ БЕЗ ВОДІЙСЬКОГО ПОСВІДЧЕННЯ БАТЬКО СПЛАТИВ БОРГ ПО АЛІМЕНТАХ

Обов’язки по вихованню та розвитку дитини більшою мірою виконуються тим з подружжя, з яким дитина проживає. Як правило, доглядають за малечею матері. Не новина, що в цей період у жінки обмежена можливість для самореалізації, тому на законодавчому рівні закріплено забезпечення чоловіком матеріального добробуту дружини навіть після розлучення протягом перших 3-х років після народження дитини.

Мешканець Шосткинщини, нехтуючи своїми обов’язками, заборгував перед колишньою дружиною та сином 32 тисячі гривень аліментів. Задля мотивації батька сплатити зазначений борг державний виконавець застосував до нього обмеження, передбачені ініційованим Міністерством юстиції України законом #ЧужихДітейНеБуває.

Так, чоловік був затриманий патрульною поліцією в місті Полтава та згідно з постановою про встановлення тимчасового обмеження його у праві керування транспортними засобами у громадянина було вилучено водійське посвідчення. Результат не змусив на себе чекати – шосткинець крім суми заборгованості сплатив і штраф за несплату аліментів в розмірі 8,5 тисяч гривень та виконавчий збір в розмірі більше 3 тисяч гривень. Погашення боргу звільнило батька від розгляду справи у суді та притягнення до адміністративної відповідальності.

Коментувати