Втрата, Події, Суспільство

7 березня Шосткинщина прощатиметься зі своїм земляком, захисником Батьківщини Ігорем Новіковим

Завтра, 7 березня, Шосткинщина прощатиметься зі своїм земляком, захисником Батьківщини Новіковим Ігорем Миколайовичем. Про це повідомляє Шосткинська міська рада.

Панахида розпочнеться о 10.00 у церкві Покрови Пресвятої Богородиці ПЦУ (вул. Соборна 1-А, Садовий мікрорайон). Початок траурної церемонії – об 11.00 біля кінотеатру «Родина» (вул. Садовий бульвар, 13).

Ігор Новіков народився 31 травня 1973  року у місті Шостка. Тут минули його дитячі та юнацькі роки. Навчався у міській загальноосвітній школі № 12. Вчителі та однокласники розповідають про Ігоря,  як про відповідального та самостійного учня і  відданого  товариша.  

Ігор завжди був підтримкою для матері Валентини, сестри Ірини та племінниці Вікторії. А після смерті батька став для родини надійною опорою в житті.

Ігор з  дитинства  показав себе  різнобічною людиною. Від природи обдарований, активно займався спортом, був членом збірної України з ковзанярського спорту та  неодноразово нагороджувався  відзнаками  за спортивні досягнення. Прихильник активного відпочинку та природи, разом   з друзями захоплювався  байдарковим спортом.

Після закінчення школи Ігор здобув спеціальність «хімік- технолог» у Шосткинському  хіміко – технологічному технікумі.

Гарно малював, робив меблі з дерева, любив слухати музику. Добре ставився до тварин, тому в його домі завжди жили пухнасті улюбленці.

Добрим, сміливим та справедливим згадують загиблого рідні та знайомі. Люблячим та відповідальним чоловіком і батьком запам’ятають його навіки  дружина Оксана та син Ілля.

Працював торговим представником у фірмі «Світоч».

У Ігоря були золоті руки та добра вдача… Щоб він не робив, він завжди  показував  себе з найкращого боку.  

У 2014 році брав участь в антитерористичній операції на сході України.

Нагороджений відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції»

Був патріотом, впевненим в перемозі України, про що завжди говорив своїм близьким та друзям.

Усвідомлюючи відповідальність за своїх рідних, бажаючи захистити їх життя, 24 лютого 2022 року Ігор добровільно пішов до військової частини та  став на захист нашої Батьківщини.

Ігор Миколайович Новіков загинув 2 березня 2023 року біля населеного пункту Залізнянське Донецької області, мужньо виконавши військовий обов’язок в бою за Україну, її свободу та незалежність.

Доземний уклін  нашому захиснику! Вічна шана. Вічна подяка. Вічна пам’ять.

Коментувати