Відео, Новини, Привітання, Суспільство

47-річна жителька Шосткинської громади удостоєна Почесного звання “Мати-героїня” (+ відео)

У другу неділю травня в Україні святкують День матері. Цьогоріч ця дата припадає на 12 травня. Традиційно, у цей день вшановують жінок, які народили й виховали п’ятьох і більше дітей, а також усиновлювачів.

Наказом Президента України В.Зеленського жительці села Собичеве Шосткинської громади Ганні Литвиненко присвоєне почесне звання «Мати-героїня».

У 47-річної Ганни п’ятеро дітей. Найстаршому – 27 років, молодшому – 10. Ще одному сину 22 роки і 14 – донечці. А ось 23-річного Андрія матері довелося поховати. З перших днів війни він захищав рідну Україну і в січні цього року героїчно загинув в бою.

Родина проживає у селі Собичеве, Шосткинської громади. Пані Ганна говорить, що виховувати п’ятеро дітей зовсім неважко: “Вони один за одним дивляться і у всьому допомагають мені й молодшим братикам і сестричці”.

Як зізналася Ганна Василівна, відзнака від президента для неї була неочікуваною, хоча старші діти наполягали на тому, що вона заслуговує звання “Мати-героїня”. І ось напередодні Дня матері керманич громади Микола Нога разом з очільницею РВА Оксаною Тарасюк вручили жінці почесну нагороду та пам’ятні подарунки від міської ради.

Коментувати