Новини колег

Через хворобу лікарки, нікому робити комп’ютерну томографію у Шостці

У Шостці зробити комп’ютерну томографію наступні два тижні буде неможливо, повідомляє Суспільне. Лікарка, яка працювала у єдиному на все місто кабінеті КТ, захворіла. Замінити фахівця поки ніким, розповіла директорка діагностичного центру Світлана Стенько.

“Комп’ютерний кабінет у Шостці один, замінити лікаря поки ніким, бо курси, заплановані іншому лікарю, ще не наблизились. Ми обслуговували північну частину. На даний момент, людям доведеться їздити до Глухова. Ми обслуговуємо Шосткинський район, Кролевець, Кролевецький район, Ямпіль, Ямпільський район, Середино-Буду і Середино-Будський район.

Кабінет працював з понеділка по п’ятницю. Максимально у ньому можуть прийняти 12 пацієнтів на день. Зараз всі попередні записи скасували. За словами Світлани Стенько, не працюватимуть, попередньо, до 30 жовтня.

Журналісти Суспільного запитали у сімейної лікарки, яка лікує хворих у Сумському центрі первинної медико-санітарної допомоги №2 – Кому саме необхідно робити комп’ютерну томографію, розповіла Наталія Солдакіна, лікарка сімейної практики Сумського центру первинної медико-санітарної допомоги №2. За її словами, з 30 людей, які приходять на прийом щодня, є хоча б одна людина, яка потребує проведення КТ.

“Дуже зросла кількість пацієнтів, які самі записалися, зробили КТ легень і прийшли просто показати гарний результат. Я, звичайно, дуже рада, що все добре, але ми таким чином створюємо дуже великі черги. Через таких пацієнтів ті, кому це дійсно потрібно, не можуть потрапити на КТ. Самовільно не потрібно вирішувати, що я хворий, мені потрібна комп’ютерна томографія і йти одразу записуватися. Треба, щоб вас оглянув сімейний лікар, або хоча б поговорити з сімейним лікарем по телефону. Якщо сімейний лікар вважає, що ваші симптоми достатні для того, є якісь хвилюючі скарги – довга температура, кашель, задишка. Якщо сімейний лікар рекомендує зробити КТ, тоді необхідно записуватися.”, – розповіла Солдаткіна.

Що відомо

  • Населення Шостки складає більше 77 тисяч чоловік, Шосткинського району – 20 тисяч.
  • Станом на ранок 20 жовтня у Шостці з активним діагнозом “коронавірус” – 87 людей, у Шосткинському районі – 15.
  • За даними Сумського обласного лабораторного центру, усього на Сумщині на коронавірус захворіли 496 медичних працівників.
  • Усього за весь період пандемії на Сумщині виявили коронавірус у 9321 людини, з яких 134 людей померли, 2771 – одужала.
  • З 19 жовтня Суми і Сумський район – у “червоній” зоні.
  • У Сумах переповнені лікарні з хворими на коронавірус: один лікар – на сотню пацієнтів стаціонару.
  • Джерело: Суспільне новини

Коментувати