Освіта, Події

215 ноутбуків для роботи отримали вчителі Шосткинського району

У межах національного проєкту «Ноутбук кожному вчителю» від Міністерства освіти і науки та Міністерства цифрової трансформації на умовах співфінансування в Сумську область доставлено 1 524 ноутбуки для 45 територіальних громад (у Конотопський район – 284 ноутбуки, Охтирський – 227, Роменський – 159, Сумський – 571, Шосткинський – 215). Заклади обласного підпорядкування отримають 68 ноутбуків, повідомляє Сумська ОДА.

Вручив комп’ютерну техніку педагогам голова Сумської облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ.

– Ці ноутбуки ми вручаємо «під новорічну ялинку». Але це не класичні подарунки, а допомога сучасним педагогам. Адже пандемія COVID-19 триває вже другий рік і перед освітньою галуззю постали нові виклики. Щоб сприяти підвищенню якості дистанційного навчання та інших форм здобуття загальної середньої освіти з використанням технологій дистанційного навчання, держава почала закуповувати ноутбуки для вчителів, – зазначив Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ.

Також голова облдержадміністрації подякував громадам, які з місцевих бюджетів виділили в сукупності 4,6 млн грн співфінансування для придбання цих ноутбуків.

Довідково. Усього до кінця року за державною субвенцію мають закупити 60 тисяч ноутбуків для вчителів. З держбюджету виділили 980 млн грн. Середня вартість одного ноутбука 17,9 тис. грн.

Сумській області у 2021 році виділено кошти у сумі понад 23 млн грн на придбання ноутбуків для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти та їх філій для організації дистанційного навчання.

Коментувати