102, Події

20-річний мешканець Шостки обікрав знайомого, свою дівчину і батька

Правоохоронці вже встановили причетність 20-річного хлопця до скоєння ряду крадіжок, в яких потерпіли дівчина, знайомий та навіть батько зловмисника, повідомляє Поліція Сумської області.

У першому випадку, вживаючи алкоголь в одній компанії з 40-річним потерпілим, хлопець скористався вдалим моментом і викрав у нього мобільний телефон. Знайшли викрадений гаджет вже у ломбарді, звідки його викупив сам господар.

Ще один засіб зв’язку 20-річний хлопець викрав у своєї дівчини. Обійнявши панянку, зловмисник непомітно витягнув з її кишені мобільний телефон, який на той момент розрядився. Коли ж дівчина виявила зникнення гаджету, він разом з нею шукав, нібито, загублений телефон.

Працівники поліції також довели причетність хлопця до зникнення 3 000 з банківської картки свого батька. Встановлено, що поки чоловік спав, його син скористався вільним доступом до мобільного телефону родича й переказав кошти за допомогою спеціального мобільного додатку на картку своєї знайомої. Гроші вони разом прогуляли, проте двох тисяч гривень їм таки не вистачило. Аби продовжити веселощі, хлопець вдався до хитрощів і виманив у батька його банківську картку, пін-код від якої він добре знав.

Слідчі поліції вже повідомили хлопцю про підозру у скоєнні злочинів передбачених ч. 2 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає арешт на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк. Остаточне покарання йому визначить суд.

Коментувати