Влада, Енергетика, Новини, Суспільство

20% вартості за придбання альтернативних джерел електроенергії компенсують шосткинцям та місцевим підприємцям, таке рішення прийняли члени виконкому

Шосткинці та підприємці міста зможуть отримати 20% компенсації вартості за придбання сонячних батарей, вітрогенераторів, теплових насососів тощо. Часткове фінансування витрат на альтернативні джерела енергії планується з місцевого бюджету. Таке рішення було прийнято сьогодні під час засідання виконкому Шосткинської міської ради.

Як зазначили члени виконкому, така підтримка малого бізнесу та мешканців громади забезпечить не тільки безперебійне постачання електроенергії, а й зменшить навантаження на енергосистему, яка знаходиться в критичному стані після ворожих обстрілів.

Як пояснила начальниця управління економіки Шосткинської міськради, Дар’я Гребенюк, програма з підтримки розрахована як на підприємців, так і на пересічних громадян. Компенсація буде складати 20% від вартості альтернативного джерела енергії, але не більше 10 тисяч гривень.

Очільник громади Микола Нога зазначив, що в загальній структурі використання електроенергії в цілому по Україні, більше 65% споживає приватний сектор. Тому перехід домогосподарств громади на альтернативні види палива суттєво зменшить навантаження на енергосистему та зекономить кошти споживачів електроенергії.

  • Приблизно підраховували, якщо людина купує чотири сонячні батареї, то четверта панель буде безкоштовна. Тобто та сума коштів, які ми будемо компенсувати, перекриє повну вартість четвертої панелі.

Програму про часткову компенсацію вартості альтернативних джерел електроенергії для мешканців громади ще мають розглянути депутати міської ради на найближчому пленарному засіданні.

Коментувати