Втрата, Події, Суспільство

2 грудня у Києві вшанують пам’ять нашого земляка Віталія Шевченка, який загинув боронячи “Азовсталь”

Як повідомляє Шосткинська міська рада, 2 грудня у місті Київ відбудеться кремація захисника України, нашого земляка, Шевченка Віталія Васильовича («Олд») – бійця окремого загону спеціального призначення «Азов».

Об 11.00 буде відправлена панахида в Михайлівському золотоверхому монастирі. В 13.00 відбудеться кремація в Київському крематорії (Байкова, 16).

Віталій Шевченко народився 18 квітня 1981 року, закінчив Воронізьку школу № 3. Продовжив навчання у ВПУ м. Конотоп, отримав спеціальність «електромонтер». Строкову службу проходив у Черкаській області та у спецназі прикордонних військ Сумської області.

У 2020 році Віталій Шевченко добровольцем вступив до лав Національної Гвардії України, перебував на військовій службі у загоні «Азов» м. Маріуполь. 2021 року пройшов зі 100% відзнакою «Рекрут», захищаючи шеврон «Азову». Дуже цим пишався та з гордістю носив ім’я «азовець». За словами фронтових побратимів, завжди був сміливим і хоробрим.

В останньому повідомленні на свій День народження наш земляк написав, що пишається бути народженим в Україні та не боїться загинути за Батьківщину… Життя Героя обірвалося 23 квітня цього року. Під час виконання бойового завдання, внаслідок ворожого обстрілу у м. Маріуполь на заводі «Азовсталь» Віталій Васильович отримав вогнепальне поранення, несумісне з життям. Незважаючи на поранення, Віталій все одно пішов в бій. Героїчно загинув, прикриваючи своїх братів по зброї. Без батька залишилося двоє синів. У невимовній скорботі мати та сестра…

Шевченко Віталій Васильович посмертно нагороджений медаллю «За військову службу Україні» та орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Коментувати