Втрата, Події, Суспільство

2 березня Шосткинщина прощатиметься зі своїм земляком, захисником Батьківщини Віталієм Прокопенком

Панахида розпочнеться о 10:00 у церкві Покрови Пресвятої Богородиці ПЦУ (вул. Соборна 1-А, Садовий мікрорайон). Початок траурної церемонії – об 11.00 біля кінотеатру «Родина» (вул. Садовий бульвар, 13). Про це повідомляє Шосткинська міська рада.

Віталій Прокопенко народився 24 квітня 1976 року у місті Шостка.

Старший син у сім’ї, він завжди був  надією та опорою матері і молодшого брата, улюбленцем сусідів, помічником, який  у будь – яку хвилину міг підставити плече та прийти на допомогу.

Віталій навчався у міській  загальноосвітній школі № 2  (класний керівник – Києвицька Ніна Павлівна).  Вчителі та однокласники загадують його, як надійного товариша,  який  користувався повагою в колективі та  завжди підтримував і допомагав однокласникам. З шкільних років і до самої служби в армії займався індорхокеєм, із захопленням відвідував секцію карате в  клубі «Патріот».

Після закінчення  школи вступив до професійно-технічного училища № 13 за спеціальністю «Електромонтер». Здобувши професійну  освіту,  з 1994 року проходив строкову військову службу.

По поверненню з армії Віталій почав працювати в Шосткинському водоканалі, де займав посаду бригадира ремонтної бригади.    

«Він назавжди залишиться в наших серцях світлою, доброю, щирою людиною.  Колектив підприємства висловлює найглибші співчуття рідним та близьким. Пам’ятаємо, сумуємо разом з вами. Слава героям!» – висловлюють глибокі  співчуття колеги Віталія.

9 лютого 1997 року Віталій зустрів свою долю – познайомився з майбутньою дружиною Інною. Рік потому Віталій з Інною одружилися. Народили та виховали двох чудових синів – Дмитра  (24 роки) та Іллю (14 років). 

Віталій  завжди  був патріотом та стояв на боці правди та справедливості. У 2014 році брав участь в антитерористичній операції на сході України. Нагороджений медаллю «Ветеран Війни-Учасник Бойових Дій”.

З початком повномасштабного вторгнення  російських військ в Україну, о 7 годині ранку  24 лютого 2022 року, Віталій не вагаючись пішов до військової частини і став на захист  нашого міста. У цей день він сказав своїй дружині – «Не плач, треба всім стати на захист  України!».

На початку лютого 2023 року його перевели до Харківської військової частини, а звідти у зону проведення бойових дій в Донецькій області.

20 лютого Віталія  було тяжко поранено. 4 доби лікарі намагалися врятувати йому життя, але 24 лютого воїн помер від отриманих важких травм.

Віталій був чесною і порядною людиною, люблячим чоловіком і батьком. Його працелюбність і золоті руки завжди вражали, а його добре серце дозволяло почуватися поруч з ним впевнено і захищено. 

Доземний уклін  нашому захиснику! Вічна шана. Вічна подяка. Вічна пам’ять.

Коментувати