Новини, Офіційно

150 ТИСЯЧ ГРН. ВІД СУСПІЛЬНО КОРИСНИХ РОБІТ НАДІЙШЛО ДІТЯМ СУМЩИНИ

Вперше в історії України реалізована ініціатива Міністерства юстиції України щодо застосування суспільно корисних робіт, як одного із видів покарання для неплатників аліментів.

Завдяки такій ініціативі, від батьків, які жодного разу не сплачували аліменти, діти на Сумщині отримали 150 тисяч гривень.

З початку дії закону #ЧужихДітейНеБуває судами було задоволено 150 протоколів державних виконавців Сумської області про притягнення боржників по аліментам до суспільно корисних робіт. Найбільше задоволено протоколів в Конотопському районі – 29, у Великописарівському районі – 26, у Охтирському районі – 15, у Сумському – 12.

На Сумщині 47 осіб вже відпрацювало на суспільно корисних роботах, а 14 жителів області ще продовжують виконувати рішення суду та заробляти кошти для своїх дітей.

Здійснюючи прибирання та благоустрій території на комунальних підприємствах та у сільських радах, батьки мають змогу розрахуватися з боргами по сплаті аліментів, тим самим викорінити це ганебне явище.

Шосткинський міськрайонний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Сумській області

Коментувати