Новини, Офіційно, Суспільство

Які пілотні проєкти впроваджуватимуть міжнародні партнери для Сумщини у 2024 році

Про це повідомили в Сумській обласній військовій адміністрації.

Грантові процеси на участь у двох потужних програмах від Фонду відновлення українських громад та Уряду Нідерландів, за інформацією директора обласного Департаменту міжнародного співробітництва та економічного розвитку Олександра КУЧКОВА, розпочнуться вже у травні.

«Міжнародні проєкти, які впроваджуються для Сумської області, є надважливим інструментом допомоги громад та їх жителів. Тому прошу скористатися наданими можливостями і долучитися до участі у грантових конкурсах. Це дасть можливість отримати необхідні ресурси для відновлення та розвитку», – підкреслив начальник Сумської обласної державної адміністрації Володимир АРТЮХ.

Проєкти розраховані до кінця грудня 2024 -лютого 2025року.

МОМ, пропонує комплексну дію соціально-економічного відновлення та забезпечення сприятливого економічного і сільськогосподарського середовища в області. Зокрема, це збільшення надання місцевої допомоги сільським/фермерським господарствам у громадах; фінансова підтримка мікро-, малого та середнього бізнесу; відновлення місцевих ринків та сільської інфраструктури; професійне навчання та обладнання для членів громад, ВПО та інших уразливих груп для кращого узгодження з потребами місцевого ринку праці та посилення працевлаштування.

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) надає підтримку для підвищення продуктивності сільських домогосподарств та сільськогосподарських підприємств шляхом комплексних можливостей для раннього відновлення на рівні громад. Основними напрямками є цільові рибницькі господарства, відібрані бджолярі, сільські домогосподарства та сімейні підприємства, що займаються молочним виробництвом, надання технічної допомоги та дорадчої підтримки відповідним зацікавленим сторонам та сільським домогосподарствам для покращення сталого виробничого потенціалу.

Проєкт «Підтримка стабілізації та відновлення постраждалих від війни громад», розроблений Урядом Королівства Нідерландів, передбачає, в тому числі, допомогу у швидкому відновленні на місцевому рівні, сприяння гідному поверненню на постраждалі від війни території та підтримку ветеранів. Його загальний бюджет становить 1,6 млн доларів США і розрахований він до 31 січня 2025 року.

Для впровадження проєкту вже відібрані 6 громад: Сумська, Конотопська, Кролевецька, Лебединська, Чернеччинська та Дубов’язівська. Визначено громадську організацію, яка координуватиме процес. Наразі оголошено конкурс серед представників громадянського суспільства у громадах, яких планують залучити до співпраці.

Коментувати