Благоустрій, Новини, Суспільство

Шосткинські водолази обстежують дно Галенківського озера, якість води якого вже дослідили фахівці й оголосили результат

Вчора, 21 травня, працівники Шосткинської водолазно-рятувальної служби у повному екіпіруванню провели обстеження дна акваторії офіційного міського пляжу на озері Галенківське, повідомляє керівниця установи Ірина Міщенко.

На сьогоднішній день обстежено та очищено близько 200 кв.м дна озера. До слова, це єдине офіційне водоймище для відпочинку містян, якість води якого переодично досліджують фахівці Шосткинського райвідділу обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Як проінформували в установі, за результатами проведених на минулому тижні досліджень, води з річки Шостка (озеро Галенківське) за бактеріологічними, паразитологічними, санітарно-хімічними та токсикологічними показниками, якість води у водоймі відповідає вимогам нормативної документації.

Очільниця водолазно-рятувальної служби, говорить, що температура води в озері ще не вдповідає температурі для комфортного та безпечного купання, але діти, попри все, вже поспішають на водоймище.

“В зв,язку з цим була проведена роз,яснювальна робота,щодо безпеки на воді та вручені пам,ятки малолітнім відпочиваючим,які проводять своє дозвілля на річці без дозволу та нагляду дорослих”, – наголошує Ірина Міщенко.

Коментувати