Виставка, Культура, Події, Суспільство

Шосткинський Арт-центр запрошує на виставку “Писанковий розмай”, де представлено 80 унікальних робіт

Напередодні Великодня у Арт-центрі відкрилася традиційна виставка «Писанковий розмай». Тут представлені роботи майстрів різного віку, від школярів і до людей поважного віку. Прикметно, що у виставці взяли участь не тільки мешканці Шосткинської громади, а й сусідньої Чернігівської області.

Тут представлені понад 80 робіт – вишивка, писанкарство, плетення з лози, витинанки, вироби з ниток тощо. Технік виконання дуже багато. Цьогоріч з народним мистецтвом знайомлять відвідувачів 31 майстер. Можна помилуватися писанками, виконаними у традиційних техніках: крашанки, дряпанки, восковий розпис тощо. Є на виставці й унікальні роботи, з природного матеріалу, ниток…

Відома у нашій громаді писанкарка Раїса Левдик представила на виставці свої роботи, традиційні писанки. Саме цій техниці розпису вона навчає дітей на майстер-класах. Є тут роботи й художниці з Чернігова, Лілії Горбаль. Вона передала писанки та чудові малюнки у стилі Петриківського розпису.

Чималий стенд займають чудові роботи членкінь жіночого клубу «Відрада» з селища Вороніж. Неперевершені майстрині представили вишиті вироби, великодні кошики, писанки та багато символічних поробок, пов’язаних зі святом Світлого Воскресіння.

Насолодитися творами народного мистецтва та отримати естетичне задоволення можна всім бажаючим. Виставка “Писанковий розмай” буде діяти до кінця травня. Головне – не пропустіть!

Коментувати