Події, Суспільство

Шосткинська міська рада нагадує: в громаді діє заборона на використання феєрверків, салютів та петард

З метою прояву поваги до захисників, що беруть участь в російсько-українській війні, та недопущення прояву соціальної напруги, пов’язаної з особливим характером сприйняття піротехнічних ефектів жителями, гостями та тимчасово переміщеними людьми, діє заборона на проведення феєрверків, салютів та інших розважальних заходів з використанням піротехнічних засобів. Про це повідомляє Шосткинська міська рада.

Ця заборона поширюється і на період новорічно-різдвяних святкувань. Це стосується як звичайних громадян, так і власників бізнесів, в тому числі розважальних, – вказано в повідомленні.

Згідно чинного законодавства діє заборона та визначена відповідальність за незаконне використання піротехніки, в тому числі за незаконний продаж піротехнічних засобів. Заборона стосується використання всіх видів феєрверків, салютів, піротехнічних виробів, інших засобів піротехніки зі світловим, іскровим, димовим, звуковим, змішувальним ефектами та інших вибухонебезпечних пристроїв та ін.

Керівники закладів ресторанного господарства, повинні НЕ ДОПУСКАТИ під час проведення святкових заходів на території підпорядкованих об’єктів проведення салютів, феєрверків, використання піротехнічних виробів.

Звертаємося до громадян з розумінням ставитися до тимчасових заходів та нагадуємо, що за порушення “тиші” винні особи будуть притягнуті до адміністративної відповідальності. Сподіваємося на розуміння та дотримання громадянами періоду “тиші”. Нагадуємо, про дію комендантської години в нічний час. Не нехтуйте сигналом «Повітряна тривога», негайно переміщайтесь до укриття! Вітаємо всіх з наступаючим Новим Роком! Бажаємо щастя, добробуту і швидшої перемоги!, – зазначають у Шосткинській міській раді.

Коментувати