Офіційно, Суспільство

«Чом ти не прийшов…» або коли наречені не з’явилися на церемонію одруження

Повномасштабна війна перевернула наше життя догори дриґом та показала, що обставини можуть бути сильніші за плани.
Якщо так сталося, що наречені не можуть з’явитися у призначені дату і час для державної реєстрації шлюбу, вони протягом трьох місяців з дня подання заяви мають повідомити причини своєї неявки. Інакше – подана раніше заява втратить чинність.
Лише у разі наявності поважних причин строк реєстрації за письмовою заявою закоханих переноситься, проте, не довше, ніж на один рік.
До слова, органи юстиції дають можливість бажаючим одружитися не чекати місяць, і стати чоловіком та дружиною в коротші строки, зокрема, скориставшись сервісом «Шлюб за добу». Також, військовослужбовці, поліцейські, працівники закладів охорони здоров’я тощо, мають можливість побратися в день подачі заяви або, навіть, без присутності одного чи обох наречених за допомогою засобів відеозв’язку.

За півроку спеціалісти Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) зареєстрували на 50 % більше шлюбів, ніж минулоріч – 9 560.
на Полтавщині побралися майже 4 980 пар закоханих, що більш як на 2 260 вище, ніж рік тому;
на Сумщині одружилися більше 2 250 пар закоханих, перевершивши минулий рік на понад 340 реєстрацій;
в Чернігівській області додалося близько 2 330 нових родин, а це плюс в більш як 450 одружень.
Більше актуальної інформації ви знайдете на офіційному вебсайті Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми): https://www.sumyjust.gov.ua/.

Ірина Свистун
керівник Північно-Східного міжрегіонального
управління Міністерства юстиції (м. Суми)

Коментувати