Відео, Головне, Новини, Суспільство, ТРК "Акцент"

Чому неможливо пройти флюорографію без черги, чи був хтось покараний за порушення маскового режиму у маршрутках, чи буде перерахунок за опалення мешканцям Капсуля

Апаратна нарада, традиційно, проходить у прямому ефірі, тому мешканці Шосткинської громади мають можливість задавати питання через мессенджер.

Так, батьки учнів школи №1 поцікавилися, чи можливо зробити їдальню для молодшої ланки учнів даного навчального закладу: «Дети в любую погоду ходять в столовую старшей школы, тем более сейчас эпидемия». Міський голова запропонував звернутися з цим питанням до управління освіти, щоб надалі його вивчити й прийняти рішення.

Батьків турбує епідситуація в школі-ліцеї, про це вони запитали міського голову. Він наголосив, що наразі учні знаходяться на дистанційному навчанні.

– З одного боку там є хворі  на COVID-19, з другого – там «фонять» меблі і ліцей поки що знаходиться на карантині.

Звернулися до міського голови батьки учнів школи №12 з проханням виділити кошти на ремонт даху. Микола Нога пообіцяв, що покрівлю у навчальному закладі в цьому році полагодять.

Люди поскаржились на те, що неможливо зробити флюорографію у першій поліклініці. Вони говорять, що їм відмовили в обстеженні та й ще в грубій формі. Надія Дац, заступник головного лікаря ЦРЛ підтвердила, що якийсь час обладнання не працювало і на даний час на проходження флюорографії є черги. Міський голова дав доручення розібратися з цим питанням та організувати роботу кабінету таким чином, щоб люди не скупчувались.

– Чи графік прийому треба скласти, чи талончики виписати, але люди не повинні стояти дві години у черзі. А ще грубе відношення! Це ж – наші люди!

Мешканці вулиці Воронізька просять відремонтувати пішохідний тротуар. Вони бідкаються на те, що там в міжсезоння неможливо пройти: «Багнюки та води по коліно. Ніяк не завершите кладку тротуару». Микола Нога пообіцяв, що в цьому році роботи по ремонту тротуару по вул. Воронізькій буде завершено.

Жителі вул. Бакинської поскаржилися на те, що дитячий майданчик загородили й написали «насосна станція». Вони турбуються, куди тепер він буде перенесений. Міський голова відповів, що дитячий майданчик залишиться на місці і там буде організований режим відпочинку дітей.

До керманича громади звернулася родина переселенців, які орендують житло. Вони говорять, що наразі орендована квартира виставляється на продаж та просять допомогти. Було і запитання щодо патрулювання знаходження людей на тонкому льоду на водоймах. Турбує шосткинців й порушення маскового режиму у маршрутках. Зокрема, вони запитали, чи був хтось покараний за недотримання карантинних умов у громадському транспорті. Як виявилося – ні. На що міський голова дав доручення відповідним службам посилити контроль за дотриманням маскового режиму у громадському транспорті.

Вже вкотре жителі мікрорайону Капсуль питають, чи буде перерахунок за опалення за лютий місяць. Міський голова запевнив, що всім споживачам, які переплатили за цю послугу він буде здійснений.

– Крім того, хто не отримав ті кошти, які були на початку опалювального сезону, ми намагаємося всім їх віддати.

Коментувати