Події, Суспільство, Технології

Чого чекати від iPhone 14 Pro та коли вийде новинка

Про нову лінійку смартфонів фірми Apple вже відомо багато. Прихильники продукції американської компанії не можуть дочекатися, коли вийде iPhone 14 Pro, який є однією з найбажаніших моделей. Хтось вже готовий штурмувати магазини після появи новинки, а деякі заздалегідь оформили передзамовлення.

Дата виходу

Передбачувана дата виходу iPhone 14 Pro — середина вересня 2022 року. Компанія-виробник обрала цей час для представлення широкій аудиторії більшості новинок. Поточний рік не має стати винятком. Досі офіційна дата прем’єри тримається в таємниці, але деякі експерти називають 13-14 вересня.

Основні характеристики

Описуючи характеристики iPhone 14 Pro та iPhone 14 Max, фахівці відштовхуються від нового процесора, який визначатиме більшість властивостей гаджетів. Є інформація, що смартфони отримають спеціальні мобільні камери, збірку яких компанія Apple вирішила здійснювати на власному виробництві. Серед основних характеристик новинок можна виділити:

  • до 8 Гб оперативної пам’яті;
  • процесор А16 Bionic, в основу якого покладено 4-нанометровий чіп, що не має аналогів;
  • декілька варіантів обсягу внутрішньої пам’яті — від 128 Гб до 1 Тб;
  • дисплей Liquid Retina XDR з частотою 120 Гц, роздільною здатністю 2688х1242 та рівнем яскравості 1700 ніт;
  • підтримка Touch ID в екрані;
  • операційна система iOS 16.

Дизайн iPhone 14

Залишивши без змін зовнішній вигляд тринадцятої моделі, розробники вирішили значно змінити дизайн цьогорічної лінійки гаджетів Apple. Покупцям пропонують придбати iPhone 14 Pro в чотирьох відтінках:

  • світло-сірий;
  • темно-сірий;
  • золотистий;
  • рожеве золото.

Також планується випуск моделей у корпусах помаранчевого, блакитного та зеленого відтінку. На зміну традиційному алюмінію та нержавіючій сталі може прийти міцний титановий сплав, який відмінно доповнить зовнішній вигляд корпусу з округленими краями.

Сенсорний екран буде вкритий захисним склом Ceramic Shield. На бокових поверхнях будуть розміщені кнопки перемикання режимів, керування гучністю та блокування, а в нижній частині — динаміки та роз’єм для підключення зарядного пристрою. Об’єктиви камер планується врізати прямо в кришку, а їх виступ за межі поверхні корпусу дещо зменшити.

Смартфони Apple вже давно довели свою надійність. На сьогодні відомо достатньо інформації, щоб стверджувати, що нова лінійка матиме не тільки потужний функціонал, а й привабливий дизайн.

Коментувати