102, Події

У Шостці ювенальні поліцейські долучилися до акції «16 днів проти насильства» та провели тематичне заняття з дітьми

В рамках щорічної Міжнародної кампанії «16 днів проти насильства» ювенальні поліцейські Шосткинського районного управління поліції завітали до обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей, де провели тематичне заняття з вихованцями та вихователями щодо формування нетерпимого ставлення до будь-якої форми насильства.

Начальник сектору ювенальної превенції Ольга Фіцьколінець розповіла присутнім поняття булінгу та відповідальності за участь у такому явищі. За її словами, воно може проявлятись у вигляді психологічного тиску, фізичних знущань, економічне та сексуальне насилля зі сторони однолітків. Відповідальність за булінг несуть батьки підлітка до досягнення ним 16-річного віку, чи сам агресор, а також педколектив.

У ході розмови з підлітками поліцейська надали практичні поради присутнім, як протидіяти фізичному і психологічному терору з боку однолітків. Особливу увагу вона приділили питанню терпимості та поваги вихованцями один до одного. Наступний етап розмови з дітками стосувався механізму захисту від домашнього насильства та які державні органі і установи надають допомогу постраждалим від насильства.

За словами правоохорониці, людина, яка потерпає від будь-якої форми насильства, не повинна замовчувати проблему, а повинна звертатись за допомогою до поліції. На завершенні зустрічі вихованці дитячого закладу поставили поліцейській хвилюючі їх питання та подякували їй за цікаву бесіду.

Коментувати