102, Новини

У Шостці шахраї одурили 87-річну пенсіонерку та виманили в неї 40 тисяч гривень

Намагаючись матеріально допомогти доньці, яка нібито потрапила у ДТП і терміново потребує вартісної операції, 87-річна жителька Шостки передала посильному 40 000 гривень. Лише пізніше вона дізналася, що потрапила у шахрайську пастку, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Фото – ілюстративне

В поліцію з заявою про шахрайство звернулась 87-річна жителька Шостки. Пенсіонерка розповіла, що вчора вдень на її стаціонарний телефон зателефонувала жінка. Остання, ридаючи, розповіла, що її збила машина і їй терміново потрібна дорога операція. Телефонна співрозмовниця називала стареньку мамою, тож остання вирішила, що біда сталася з її донькою, яка мешкає у Києві. Аби допомогти рідній людини, жителька Шостки виконала прохання «доньки», передавши посильному, який прийшов до неї додому, 40 000 гривень своїх заощаджень. Лише ввечері вона змогла додзвонитися до онуки, яка запевнила стареньку, що то були шахраї.

Фото – ілюстративне

Під час бесіди з правоохоронцями потерпіла розповіла, що до передачі грошей кілька разів намагалася додзвонитися до доньки, проте її дзвінки обривалися, нібито, через якусь несправність на лінії.

У поліції за вказаним фактом вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Правоохоронці знову звертаються до громадян з проханням недовіряти телефонним співрозмовникам, ким би вони не називалися. У випадку, якщо ваш співрозмовник заводить мову про родичів, які начебто спричинили ДТП чи самі потрапили в аварію, перебувають у поліції чи потребують негайного лікування, і для їх порятунку необхідні значні суми грошей – знайте, ви спілкуєтесь з шахраєм. А тому обов’язково візьміть паузу в розмові і зателефонуйте рідним, з’ясуйте чи дійсно їм потрібна ваша допомога і яка саме. В жодному разі не піддавайтесь паніці та емоційному тиску з боку співрозмовника. Будьте пильними і не дайте себе ошукати.

Коментувати