Здоров'я, Офіційно

У Шостці фахівці здійснили дослідженя води та піску з пляжу Галенківського озера

 Шосткинський міськрайонний відділ Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України  повідомляє, що контроль за якістю води водоймищ в місцях масового відпочинку здійснюється від початку (в травні) та продовжиться до кінця сезону.

Дослідження проводяться згідно з планом соціально-гігієнічного моніторингу та в межах виробничого контролю, який організовує управління житлово-комунального господарства Шосткинської міської ради.

Щотижня, починаючи з травня, лабораторний центр проводить дослідження води в р. Шостка (озеро Галенківське) на міському пляжі, яке є офіційним місцем купання. Досліджено 26 проб, в т.ч. на минулому тижні – дві. Вода досліджується на мікробіологічні, паразитологічні, санітарно-хімічні показники та вміст залишкових кількостей пестицидів. Також проведено дослідження піску з пляжу на наявність збудників паразитарних хвороб та вміст радіонуклідів. Відхилень від встановлених нормативів за дослідженими показниками у воді водойми та в піску, не встановлено.

Коментувати